جمعه - ۱۳۹۸/۰۹/۲۲
صفحه اصلی >> مقالات >> کشاورزی >> تشخیص علائم کمبود بُر در تعدادی از محصولات باغی و زراعی

تشخیص علائم کمبود بُر در تعدادی از محصولات باغی و زراعی

کمبود بُر در درختان میوه سبب رشد و نمو ضعیف پرچم ها کاهش مدت گرده افشانی موثر و در نتیجه کاهش تشکیل میوه و نکروزه شدن پوست تنه درخت سیب و لکه های چوب پنبه ای و ترکیدن میوه ها و تنه درخت و باد زدگی گلهای گلابی میشود. کمبود بُر در گلابی همچنین باعث از بین رفتن گل پیش از باز شدن میشود. بُر در انتقال قندها نقش اساسی داشته و کمبود آن سبب کاهش قند میشود.

علائم کمبود بُر در سیب:

کمبود بر در سیب به صورت سیاه شدن وسط سیب و بد شکلی میوه و چوب پنبه ای شدن بافت و پوست میوه و ترک خوردن تنه درخت ظاهر میشود.

علائم کمبود بُر در گلابی:

یکی از اولین علائم شناسایی کمبود بر در گیاهان مرگ منطقه مریستمی است که منطقه حساس ویژه گلهاست. کمبود بر سبب کاهش تشکیل میوه در گلابی و انواع درختان میوه میشود.

علائم کمبود بُر در گریب فروت:

در اثر کمبود بر تشکیل میوه در انواع درختان ازجمله گریب فروت آسیب میبیند و میوه های تشکیل شده بد شکل میشوند.

علائم کمبود بُر در انگور:

در تاکستانها کمبود بر سبب کاهش تشکیل میوه در انگور میشود. در شرایط کمبود بر خوشه های انگور خالی از میوه میباشد و نشان میدهد که عمل تلقیح کامل صورت نگرفته است.

علائم کمبود بُر درچغندر قند:

کمبود بر سبب شکسته شدن بافتهای داخلی ریشه و در نتیجه موجب ایجاد قسمتهایی تیره میشود که به آنها قهوه ای شدن یا دل سیاهی میگویند.

علائم کمبود بُر در گندم: در اثر کمبود بر ریشک سنبله های گندم از هم بازتر و با زاویه بیشتری به خوشه می ایستند و تحت چنین شرایطی دانه بندی در خوشه گندم نیز افت پیدا میکند.

علائم کمبود بُر درآفتابگردان:

کمبود بر سبب کرکدار شدن و شکنندگی قسمت فوقانی ساقه و دمبرگ و تغییر شکل طبق و ضعف دانه بندی میشود.

برگرفته از کتاب استفاده از عناصر کم مصرف در کشاورزی تالیف عبدالحسین ضیائیان چاپ نشر آموزش کشاورزی و از کلوب دانشجویان و متخصصین علوم کشاورزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی: