پنجشنبه - ۱۳۹۷/۰۳/۰۳

راهنمای بصری برای تمام اجزای کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک اساساً شامل روش‌های ساده و دوستانه با محیط زیست در کشاورزی است. استفاده از کودهای کمپوست، کشت نوبتی و کنترل آفت بیولوژیکی برخی از ویژگی‌های این نوع کشاورزی هستند.
روش‌هایی که از کارهای کشاورزی سنتی مختلف مثل کشت حداقل، کمپوست کردن، کشت نوبتی، کنترل آفت بیولوژیکی و غیره بهره می‌برند و مستثنی از به کار بردن کودهای ترکیبی و مصنوعی، حشره کش‌ها، تنظیم کننده‌های رشد و اصلاح ژنتیکی گونه‌های زراعی هستند، در کشاورزی ارگانیک جای می‌گیرند. استفاده از تکنولوژی مدرن در ترکیب با روش‌های ارگانیک، به ایجاد محیط زیست متعادل و پایدار برای رشد محصول کمک می‌کند. کشاورزی ارگانیک یک دید کل نگرانه نسبت به رشد محصول به جای بهره برداری از منابع طبیعی موجود دارد. فدراسیون بین المللی جنبش کشاورزی ارگانیک (IFOAM) کارهای جهانی مربوط به تعیین استانداردها و تنظیم فعالیت‌های کشاورزی ارگانیک را انجام می‌دهد.

اجزا :

کشت :

چند کشتی یک جنبه‌ی مهم از این نوع کشاورزی است. در نوع سنتی، تک کشتی انجام می‌شد که شامل رشد یک محصول تنها در قطعات داده‌ی شده‌ی زمین بود. انگیزه‌ی اصلی کار تک کشتی، کاهش هزینه‌های صرف شده برای کود، بذر، آفت کش و غیره است. اما آن مشکلاتی را نیز در طولانی مدت ایجاد می‌کند. کاهش حاصل خیزی خاک به خاطر استخراج مواد غذایی در طولانی مدت و نتایج فرسایش خاک مربوطه از کار تک کشتی حاصل می‌شود. علاوه بر این، آفات نسبت به مواد شیمیایی به کار رفته برای کنترل آنها، مصون و ایمن می‌شوند. چند کشتی دید کاملاً متفاوتی نسبت به کشاورزی در مقایسه با تک کشتی دارد. در این روش انواعی از محصولات در یک قطعه زمین کشت می‌شوند. این کار به جذب میکروب‌های مختلف خاک کمک می‌کند. برخی از محصولات به عنوان دفع کننده‌ی آفات عمل می‌کنند و این امر منجر به کنترل آفت به روش ارگانیک می‌شود.

کود :

کمپوست‌ها برای تقویت حاصل خیزی خاک در کشاورزی ارگانیک به کار می‌روند. هم چنین کود دهی سبز نیز یک روش خوب برای افزودن مواد مغذی به خاک است. این کار، کشت گیاهان با رشد برگ‌های حاصل خیز مثل یونجه و دفن کردن آنها در خاک قبل از کشت محصول اصلی است. چنین محصولاتی، مواد آلی و ارگانیک به خاک اضافه می‌کنند که برای رشد گیاه بسیار ضروری است.

کنترل آفت :

این یک جنبه‌ی مهم در رشد و پرورش هر نوع محصولی است. این عمل شامل انجام دادن فعالیت‌های مختلف برای کنترل آفات بدون استفاده از آفت کش‌ها و حشره کش‌های شیمیایی است. رشد حشرات مفید با کشت گیاهان مناسب که آنها را جذب می‌کنند، تشویق و تقویت می‌شود. این حشرات واقعاً شکارچی هستند و آفات مضر را کنترل می‌کنند. انواع مقاوم به بیماری برای کشت و پرورش انتخاب می‌شوند تا بیماری را بدون این که مجبور شوند هزینه‌ای برای آفت کش‌های گران قیمت صرف کنند، دور نگه دارند.
انواع ویژه‌ای از گیاهان معروف به “زراعت همراه” برای کنترل، دور کردن و متوقف کردن رشد آفات، کشت می‌شوند. آفت کش‌های بیولوژیکی نظیر عصاره‌ی چریش برای کنترل بسیاری از آفات مختلف، مفید هستند. عمل کشت نوبتی به ایجاد اختلال در چرخه‌های تکثیر و تولید مثل آفات کمک می‌کند در نتیجه مانع رشد آنها می‌شود و از محصولات حفاظت می‌کند.

کشاورزی پایدار :

هدف اصلی و نخست پیروی از روش کشاورزی پایدار حفظ اکو سیستم است. در نتیجه کشاورزی پایدار شامل حفظ و نگه داری مواد غذایی موجود در خاک، هوا دار نگه داشتن آن و استفاده از کودهایی است که در خاک تجزیه می‌شوند. نتیجه‌ی انجام این نوع کشاورزی، حفظ خاک سالم است که باید قادر باشد رشد گیاه را به مدت طولانی تغذیه کند.
ضروری و الزامی است که از تکنیک‌ها و روش‌های کشاورزی ارگانیک برای رشد پایدار محصولات استفاده بکنید. این روش نه تنها به کشت گیاهان با هزینه‌های پایین‌تر نسبت به روش سنتی کمک می‌کند بلکه تعادل اکو سیستم ما را نیز حفظ می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی: