جمعه - ۱۳۹۸/۰۶/۰۱
صفحه اصلی >> آموزش >> هنر خانه داری >> میانبرهای آشپزخانه!

میانبرهای آشپزخانه!

ریزه کاری های خانه داری

چه کنیم شیر سر نرود؟

برای آن که شیر هنگام جوشیدن سر نرود، قاشق بزرگ و تمیزی مانند قاشق های چوبی یا ملاقه داخل شیر بگذارید به طوری که دسته آن روی لبه ظرف قرار گیرد. درپوش های توری یا مشبک نیز از سر رفتن شیر جلوگیری می کند.

تخم مرغ تازه

اگر می خواهید بدانید تخم مرغ تازه هست یا نه، یک کاسه را پر از آب کنید و تخم مرغ را داخل آن بیندازید. اگر غرق شد، تازه است و اگر روی آب آمد، کهنه است.

کرفس تازه

اگر می خواهید کرفس چند روز در یخچال تازه بماند، داخل فویل آلومینیومی بگذارید.

پوست کندن سیر

اگر می خواهید حبه های سیر راحت تر پوست کنده شود، با ته چاقو یا ساطور یکی، دو ضربه به آن بزنید، آن وقت به راحتی کنده می شود.
خب حالا با بوی بد سیر چه کار کنیم؟ دست های مان هم که بوی سیر گرفته… دست تان را روی یک جسم استیل مثل کتری یا قوری استیل بکشید یا آغشته به روغن زیتون کنید و بعد دست تان را با صابون بشورید.

خشک کردن سبزی

مطمئناً شما دوستان با روش خشک کردن سبزی در سایه آشنا هستید، اما بدک نیست این روش را هم امتحان کنید: بعد از این که سبزی ها را خوب شستید، روی دستمال تمیز پهن کنید تا آب آن گرفته شود،‌ سپس برای چند لحظه آن را در مایکروفر بگذارید. این روش مخصوصاً برای جعفری عالی است.

خشک کردن میوه ها

موز، پرتقال، هلو، کیوی و سیب میوه های مناسبی برای خشک کردن هستند. میوه های سالم و سفت را انتخاب کنید، بشورید و با پوست حلقه حلقه کنید، به جز موز که باید پوستش را بگیرید. حلقه های میوه را روی یک سطح توری مثل الک بچینید و در یک جای گرم بگذارید. برگه ها معمولاً بسته به نوع میوه، یک شب تا صبح آماده می شوند. برای جلوگیری از تغییر رنگ سیب، کمی آبلیمو روی حلقه های سیب بمالید.

فریز کردن صیفی جات

برای فریز کردن هویج، گل کلم، سیب زمینی خلال شده و… آنها را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس فوری در آب سرد فرو کنید. این شوک باعث می شود فعالیت آنزیم ها که در تغییر رنگ و شکل میوه با سبزی تأثیر دارند، متوقف شود. سپس آنها را در کیسه فریزر قرار دهید. هوای داخل کیسه را کاملاً خارج کنید و در آن را محکم گره بزنید. بهتر است از کیسه های زیپ دار استفاده کنید.

میوه های کال

حتماً برای تان پیش آمده که بعد از خرید میوه هایی مثل کیوی، زردآلو، هلو و… متوجه می شوید که بعضی از آنها کال هستند و مناسب مصرف نیستند. خب چه باید کرد؟ بهترین کار این است که در سبد یا پاکت میوه، چند سیب قرمز یا زرد یا موز بگذارید. موز و سیب،‌ گاز اتیلن آزاد می کنند و باعث رسیدن میوه می شوند.

نگهداری قارچ

اگر می خواهید قارچ را برای مدتی در یخچال نگه دارید که رنگ و شکل طبیعی آن حفظ شود، بهتر است آنها را داخل یک کیسه کاغذی نگهداری کنید.

چگونگی تشخیص آناناس رسیده

آناناس میوه ای است که بعد از چیدن، فرایند رسیدن آن مختل می شود. پس موقع خرید چگونه بفهمیم که آناناس رسیده یا نه؟ اگر به آسانی برگی از بالای آناناس جدا شد و آناناس بو و عطر خوبی داشت، رسیده است.

کباب کردن گوشت در فر

هنگام کباب کردن گوشت در فر، اطراف گوشت را با برس مخصوص، روغن بمالید. در این صورت شیره گوشت بیرون نخواهد آمد و بخار نخواهد شد.

کف کردن روغن

احتمالاً برای شما پیش آمده موقعی که می خواهید کتلت یا کوکو بپزید، روغن درون ماهیتابه کف می کند، طوری که دیگر اصلاً نمی توانید تشخیص بدهید کدام سرخ شده و کدام نه. برای این که این طوری نشود، یک قاشق چوبی درون ماهیتابه بگذارید. دیگر کف نمی کند.

نان باگت

شما نان باگت اضافی تان را چه کار می کنید؟ دور می ریزید؟ خب یک راه این است که بگذارید نان ها حسابی خشک شود و آنها را با رنده یا دستگاه خرد کنید و در یک ظرف خشک یا کیسه فریزر بریزید تا بعداً به عنوان آرد سوخاری استفاده کنید.
شاید برای تان پیش آمده باشد که بخواهید نان ها را فریز کنید، اما بعداً که می خواستید از آنها به عنوان نان ساندویچی استفاده کنید خرد می شدند و اصلاً قابل استفاده نبودند. موقع فریز کردن نان ها اول به تازگی شان اطمینان پیدا کنید، بعد خمیر داخل نان ها را کاملاً بیرون بیاورید و آنها را داخل کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید. هر وقت خواستید، می توانید خیلی راحت نان ها را از فریزر درآورید و درست مثل اولش استفاده کنید.

نکته ای در مورد ژله

اکثر خانم ها عادت دارند درون ژله های شان میوه بریزند، مثل موز، آناناس، سیب، انگور… یادتان باشد هیچ وقت در ژله کیوی نریزید چون اگر تا روز قیامت هم صبر کنید، ژله تان نمی گیرد که نمی گیرد.

تفت دادن پیاز

اگر موقع تفت دادن پیاز از زردچوبه استفاده کنید خیلی خوب است، چون اول همه ویتامین C آن حفظ می شود و دوم آنتی اکسیدان آن هم از بین نمی رود… تازه پیازداغ تان هم خوشرنگ می شود.

جلوگیری از شکرک زدن مربا

در پایان پخت مربا، آبلیمو به آن اضافه کنید. البته اگر میزان شکر به کار برده در مربا درست باشد، مربای تان هیچ وقت شکرک نمی زند.

صرفه جویی در مصرف روغن

معمولاً وقتی کوکوی سیب زمینی، کتلت، بادنجان و… سرخ می کنیم،‌ کلی روغن مصرف می شود. وقتی دارید مثلاً کوکوی سیب زمینی درست می کنید، دست تان را آغشته به سرکه کرده و به دو طرف کوکو بزنید و در روغن داغ بیندازید. مطمئن باشید نه تنها مزه اش تغییر نمی کند، بلکه نصف روغنی که همیشه مصرف می کردید هم صرفه جویی می شود.
اگر هم می خواهید همبرگر یا کتلت شما آبدار شود، دو طرف آن را با آب آغشته کنید.
منبع: نشریه کوچه ما، شماره ۸.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی: