شنبه - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
صفحه اصلی >> آموزش >> آشپزی بومی >> شیرمال سنتی سمنان

شیرمال سنتی سمنان

مواد لازم :

آرد                                        ۶/۵ پیمانه

روغن مایع                             ۱ و ۱/۴پیمانه

شکر                                    ۱ پیمانه پر

شیر گرم                              ۱ پیمانه پر و ۱ ق س

تخم مرغ                              ۱ عدد

نمک                                   ۱/۲ ق چ

بهبود دهنده                         ۳ گرم

خمیر ترش                           ۲ ق س

آب گرم                               ۱ پیمانه سر خالی‌

شکر                                  ۲ ق س

طرز تهیه:

شکر+ خمیر ترش+ آب گرم ( در حدی که دست را نسوزاند حدود ۴۰ درجه )با هم مخلوط کرده در جای گرم بماند تا عمل بیاد.

در ظرف بزرگی‌ شیر +شکر+تخم مرغ +نمک+ ۱ پیمانه از روغن مایع + خمیر مایه عمل آمده را با دست مخلوط می‌کنیم بعد کم کم آرد را اضافه می‌کنیم بهتر است نمک را در این وقت اضافه کنیم آرد را کم کم اضافه می‌کنیم تا خمیر شده و به دست نچسبد..در این مرحله باقیمانده روغن را اضافه می‌کنیم.اگر آرد زیاد بود نمیریزیم و اگر کم بود ضمن ورز دادن دستمان را در آرد زده و خوب ورز میدهیم ۱۵۰ بر بکوبید .بعد در یک ظرف دیگر گذاشته روشو میپوشونیم زیر پتو یا یک جای گرم میگذاریم تا عمل بیاد زمان عمل آمدن خمیر شیرمال ۲ ساعتو نیم است ۳ ساعت هم شد اشکال نداره باید حجم خمیر ۱/۵ برابر شود. بعد چونه میگیریم به شکل بشقاب ودر ظرف فر پهن می‌کنیم یا هر مدلی‌ که دوست داشتید بعد قالب می‌زنیم روشو تا مدل دار بشه ( من اصلا قالب نمیزنم ) دوباره در یک جای گرم میگذاریم یک کیسه پلاستیک یا یک پارچه هم روش میکشیم باید حجم خمیر ۱/۵ برابر تا ۲ برابر شود. حدود نیم ساعت یا بیشتر بستگی به جای گرم و سرد دارد بد روشو مخلوط ۱ق شیر ۱ق شکر کمی‌ زعفران و یک عدد زرده تخم مرغ را با چنگال می‌زنیم و با برس روی نان میمالیم و در فر از پیش گرم شده ۲۰۰ درجه سانتیگراد حدود ۱۰ دقیقه میگذاریم بعد از ۱۰ دقیقه حرارت را کم می‌کنیم روی ۱۸۰ درجه و میگذاریم تا کاملا بپزد و روش طلایی شود حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بستگی به فر دارد

*در خود خمیر می‌شه زعفران زد خیلی‌ خوشمزه می‌شه.

*یا اینکه خمیر را نازک پهن کنیم وسطش مخلوط خرما زنجبیل و.. بگذریم و بعد یک لایه دیگه خمیر روش پهن کنیم و با چنگال دورشو میچسبانیم.

*شکر و روغن مایع را می‌شه جابجا کرد ولی‌ اگر تو خمیر روغن مایه داشت نباید جابجا کرد چون خمیر سنگین میشود.

*در نانها فر را از قبل داغ می‌کنیم.

*هر چیزی برای تهیه نان باید به دمای محیط برسد.

*اگر در دستوری خواستید جای خمیر مایه تازه را با خشک عوض کنید باید این فرمول را به کار ببرید ( ۴۰% وزن خمیر مایه تازه خمیر مایه خشک است . یعنی‌ هر ۱۰۰ گرم خمیر مایه تازه معادل ۴۰ گرم خمیر مایه خشک است)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی: