نکاتی درباره نگهداری مرباهای خانگی

هنوز هم خیلی از خانمها ترجیح می دهند به جای خریدن “مربا”های آماده از مغازه ها و سوپر مارکتها، خودشان در منزل با استفاده از انواع میوه های فصل اقدام به تهیه مربا کنند. به همین دلیل نیز آنها با صرف وقت و زحمت و تلاش فراوان به پختن مرباهای مختلفی نظیر آلبالو، گیلاس، زردآلو، توت فرنگی، شاه توت، انجیر، سیب، به، هویج، کیوی و…
می پردازند. تهیه مربا در منزل نه تنها به علت عدم استفاده از مواد افزودنی سالمتر است بلکه از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه تر می باشد، به خصوص که بعضی از خانواده ها در منزل مسکونی یا باغچه خود درخت میوه دارند و نیازی به خرید میوه ندارند، لذا تهیه مربا از به هدر رفتن میوه های درختانشان هم جلوگیری می کند.

استفاده از میوه های سالم

آنچه در طبخ مربا باید مورد توجه قرار گیرد، سالم بودن میوه است چون از میوه کپک زده، پوسیده و یا له شده مربای مرغوبی به دست نمی آید. با این حال خیلی از خانمها از اینکه پس از مدت کوتاهی مربای تولیدی کپک یا شکرک می زند، گله مندند. یکی از دلایل این مسأله به انتخاب نوع ظرف و بسته نشدن دقیق آن برمی گردد. دلیل بعدی می تواند مربوط به غلیظ بودن بیش از حد شیره مربا یا زیاد و یا کم غلظت بودن شیره باشد (یعنی مربا قوام پیدا نکرده یا جانیفتاده است.) در هر صورت باید دقت کرد که بعد از پرکردن ظرف مربا حتماً روی مواد تا نزدیک در ظرف شیره داشته باشد تا از خشک شدن و یا فساد مواد مربا جلوگیری به عمل آید.
ظروف مناسب کدامند؟ نکته قابل توجه دیگر اینکه ظرف مناسب برای نگهداری مربا باید از جنس شیشه ای یا پیرکس باشد. بعضی از خانمها مربا را برای مدت طولانی در ظروف پلاستیکی نگهداری می کنند که این امر هم می تواند در فساد مربا مؤثر باشد، زیرا ظروف پلاستیک هر چند کاملاً تمیز شسته شوند باز هم در خود آثاری از مواد قبلی را که در آنها نگهداری شده است، حفظ می کنند و این امر بر کیفیت و طعم مربا اثر می گذارد. توجه داشته باشید که قبل از ریختن مربا در درون شیشه ها باید از تمیز و خشک بودن آنها اطمینان حاصل کرد. در شیشه ها نیز باید سالم بوده، محکم بسته شوند تا هوا به داخل ظرف نرود. استفاده از کاغذ آلومینیوم یا شمعی
یکی از روشهای مطلوب برای بستن در شیشه های مربا استفاده از کاغذ آلومینیوم (فویل) موجود در بازار است؛ البته کاغذ شمعی هم برای پوشاندن در شیشه مربا مناسب است. برای درست کردن کاغذ شمعی می توانید، کاغذ معمولی تمیزی را درون مقداری شیر فرو ببرید، سپس بگذارید خشک شود بعد آن را به اندازه مناسب در شیشه مربا ببرید و بعد روی آن در شیشه مربا را بگذارید و محکم کنید.
گذاشتن فویل آلومینیوم یا کاغذ شمعی این مزیت را نیز دارد که علاوه بر جلوگیری از نفوذ هوا، از نفوذ آب یا زنگ زدگی در فلزی بعضی از شیشه ها و یا بوی موجود در برخی از درهای پلاستیکی به مربا جلوگیری می کند. نکته آخر اینکه اگر کاغذ آلومینیومی در اختیار شما نباشد می توانید از بسته های آلومینیومی آب میوه مصرف شده استفاده کنید، به این ترتیب که بسته را از یک طرف قیچی کنید، سپس آن را خوب بشویید و خشک کنید، سپس به اندازه دور در شیشه مربا ببرید (کمی بزرگتر ببرید تا بتوانید در شیشه آن را محکم کنید.)
منبع: روزنامه قدس

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی: