دوشنبه - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
صفحه اصلی >> آموزش >> هنر خانه داری >> آشپزخانه را مطبوع و دلنشین کنید

آشپزخانه را مطبوع و دلنشین کنید

 آشپزخانه‌ در میان‌ فضاهای‌ خانه‌ بیشترین‌ استفاده‌ را پس‌ از اتاق نشیمن‌ دارد و عمدتاً توسط‌ خانم‌ خانه‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد.
آشپزخانه‌ قلب‌ خانه‌ است، بنابراین‌ لازم‌ است‌ علاوه‌ بر رفع‌ نیازهای‌ فیزیکی‌‌ به‌ لحاظ‌ روان ‌شناختی‌ نیز محیطی‌ مطبوع‌ و دلنشین‌ باشد.
از آنجا که‌ این‌ فضا به‌ عنوان‌ محل‌ کار و فعالیت و نه‌ استراحت مطرح‌ است، ضمن‌ آرامش‌ بخش ‌بودن‌ نباید یکنواخت‌ باشد. با ایجاد تنوع‌ مطلوب‌ در رنگ، بافت‌ و جنس‌ اجزای‌ آن‌ به‌ صورتی‌ هدفمند می‌‌توان‌ به‌ میزان‌ قابل‌ توجهی‌ از خستگی‌ چشم‌ در آن‌ کم‌ کرد و آشپزخانه‌ را به‌ محیطی‌ مشوق‌ برای‌ فعالیت‌ تبدیل‌ کرد. وجود ارتباط‌ میان‌ اجزا و وسایل‌ موجود در آشپزخانه‌ از نظر محل‌ قرارگیری، رنگ، جنس، بافت‌ و… است‌ که‌ به‌ محیط‌ آن‌ وحدت‌ می‌‌بخشد و مجموعه‌ کاملی‌ را برای‌ ما به‌ نمایش‌ می‌گذارد.
در آشپزخانه‌ بهتر است‌ از یک‌ یا دو رنگ‌ هماهنگ‌ و نزدیک‌ به‌ عنوان‌ زمینه‌ استفاده‌ کرد و یک‌ یا دو رنگ‌ دیگر را که‌ دارای‌ تضاد بیشتری‌ هستند برای‌ ایجاد تنوع‌ مورد استفاده‌ قرار داد.
استفاده‌ از رنگ‌های روشن‌ و گرم‌ به‌ عنوان‌ زمینه‌ فضای‌ آشپزخانه‌ را بزرگتر نشان‌ می‌‌دهد. رنگ‌های درخشان‌ با تضاد بالا توجه‌ را بیشتر به‌ خود جلب‌ می‌کنند و رنگ‌های سرد و عمیق‌ جمع‌ و جور به‌ نظر می‌‌رسند. رنگ‌های تیره‌ غم‌ انگیز و رنگ‌های روشن‌ شادی بخش‌ هستند. تنوع‌ رنگی‌ می‌‌تواند در فضا پراکنده‌ باشد که‌ به‌ این‌ ترتیب‌ محیط‌ را یکپارچه‌ نشان‌ می‌‌دهد. در صورت‌ تمرکز رنگی‌ که‌ برای‌ تنوع‌ انتخاب‌ شده‌ است‌ آن‌ نقطه‌ یا محل‌ چشمگیر و با اهمیت‌ می‌‌شود و بلافاصله‌ توجه‌ دیگران‌ را به‌ خود جلب‌ می‌کند. در آشپزخانه‌‌های کوچک‌ بهتر است‌ امتداد رنگ‌ سقف، بخشی‌ از دیوارها مثلاً تا بالای‌ کابینت‌ها را نیز فرا گیرد. به‌ این‌ ترتیب‌ فضا بزرگتر به‌ نظر می‌‌رسد. خانم‌ خانه‌ پیوسته‌ در آشپزخانه‌ حرکت‌ می‌‌کند و به‌ این‌ ترتیب‌ ابعاد آشپزخانه‌ و نحوه‌ استقرار و ارتباط‌ مراکز کاری‌ (مثلث‌ کار: ظرفشویی، یخچال، اجاق‌ گاز) نقش‌ مهمی‌ در مسافتی‌ که‌ شخص‌ طی‌ می‌کند دارد. تحقیقات‌ نشان‌ داده‌ است‌ که‌ مساحت‌ هفت‌ متر مربع‌ حداکثر سطح‌ قابل‌ قبولی‌ است‌ که‌ فرد را کمتر خسته‌ می‌‌کند.
به‌ این‌ ترتیب‌ فضایی‌ با چهارده‌ تا پانزده‌ مترمربع‌ بزرگترین‌ فضایی‌ است‌ که‌ شخص‌ در آن‌ بدون‌ خستگی‌ زیاد فعالیت‌های مربوط‌ به‌ آشپزی‌ را انجام‌ می‌دهد.
بیشترین‌ استفاده‌ در آشپزخانه‌ از مرکز ظرفشویی‌ است. بنابراین‌ بهتر است‌ از اتاق ‌نشیمن‌ یا غذاخوری‌ به‌ این‌ فضا دید وجود نداشته‌ باشد. در آشپزخانه‌‌های اوپن‌(OPEN) بزرگ‌ یا متوسط‌ بهتر است‌ پیشخوان‌ آشپزخانه‌ مقابل‌ ظرفشویی‌ قرار نگیرد و آن‌ بخش‌ از آشپزخانه‌ باز نباشد، تا سایر قسمت‌های مرتب‌ در معرض‌ دید قرار گیرد.
در صورتی‌ که‌ یک‌ یا دو سمت‌ آشپزخانه‌ (چه‌ کوچک‌ و چه‌ بزرگ) به‌ اتاق‌ نشیمن‌ یا هال‌ باز باشد، می‌توان‌ با استفاده‌ از وسایل‌ تزیینی‌ روی‌ بخشی‌ از پیشخوان‌ و ایجاد تضاد بین‌ آن‌ عناصر و زمینه‌ آشپزخانه، به‌ ترتیبی‌ پیشخوان‌ آشپزخانه‌ را چشمگیر و توجه‌ افراد را از داخل‌ آشپزخانه‌ به‌ آن‌ منحرف کرد.
با ایجاد نقطه‌ یا سطح‌ کانونی‌ زیبا فضای‌ داخل‌ کمتر به‌ چشم‌ می‌‌آید. آشپزخانه‌ شما با توجه‌ به‌ وسعت‌ آن‌ معمولاً به‌ سه‌ نوع‌ روشنایی‌ نیاز دارد:
– روشنایی‌ عمومی‌ برای‌ فضا که‌ از طریق‌ لامپ‌ سقفی‌ تأمین‌ می‌‌شود.
– روشنایی‌ در زیر کابینت‌های فوقانی‌ برای‌ سطح‌ کار مورد استفاده، که‌ معمولاً از لامپ‌های مهتابی‌ ضعیف‌ استفاده‌ می‌شود. این‌ روشنایی‌ به ویژه‌ در آشپزخانه‌‌های بزرگ‌ ضروری‌ است.
– نور موضعی‌ بر روی‌ ظرفشویی‌ یا پیشخوان‌ آشپزخانه‌ که‌ از طریق‌ لامپ‌های سقفی‌ یا دیواری‌ تأمین‌ می‌‌شود.
منبع:روزنامه اطلاعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی: